Sommarøy Tromsø

Bli forelsket!

Det arktiske Karibia

Om du besøker Sommarøy på en sommerdag, så er du unnskyldt hvis du får følelsen av å være i Karibia. Kritthvite koralstrender og turkist hav bringer tankene til varmere klima. Om du kaster deg i vannet, blir du fort minnet på at du er nord for polarsirkelen – det kan jo bades døgnet rundt!

Sandvika strand på Hillesøy.
Majestetiske Håja har gitt inspirasjon til Ishavskatedralen.
Bilde fra Hillesøytoppen en midnatt i juli

Midnattssol i to måneder

De kritthvite strendene og det turkise havet har gitt øya tilnavnet det arktiske karibia, men med en viktig forskjell – midnattssolen. Fra balkongen på hotelrommet kan du oppleve endeløse sommernetter, trekke inn den friske sjøluften og kjenne at livet er herlig! Fra midten av mai til midten av juli er det dagslys døgnet rundt. Vil du se solen danse langs horisonten mot åpent hav, kan du enten besøke Hillesøytoppen (211 moh) eller gå en tre minutters spasertur langs sti fra snuplassen ved Nordveien. Sommarøy og Hillesøy er bundet sammen med Hillesøybroen og hele området er såpass lite at du har kjørt rundt på 10 min.

Syv måneder med grønn magi

Nordlys

Vinterstid, eller for å være nøyaktig – fra tidlig september til sen mars, er nordlyset rett utenfor dørstokken. Når du bor på Sommarøy trenger du ikke noen kostbar guidet tur eller timer i buss for å oppleve nordlyset. Det er lite lysforurensning på den lille øya og når nordlyset viser seg, kan du bare gå ut på din egen balkong og nyte den fargerike dansen på himmelen. Ønsker du områder som er 100 prosent uten kunstig lys, så viser vi deg selvfølgelig en av de mange plassene på Sommarøy. En av dem er hvor dette bildet er tatt, tre minutters gange fra snuplassen ved Nordveien.

Nydelig kjøretur

Sommarøy ligger kun en time fra Tromsø, og er en nydelig kjøretur langs fjord og fjell. Mange har kaldt oss for Lofoten i miniatyr. Om du kommer med ferge fra Senja, Botnhamn – Brensholmen, så er du kun fem minutters kjøretur unna nydelig, lokal mat og et stort utvalg av drikke. Vi tilbyr blant annet vår egenimport av organisk vin av høy kvalitet, fra Massimago utenfor Verona, Italia.

Nydelig mat av høy kvalitet i Stornaustet restaurant.
Det to største møterommene ligger direkte ved havet.

Konferanser og møter

Sommarøy Arctic Hotel Tromsø er også et moderne konferanse- og møtested. Det finnes 11 topp moderne møterom, som tar opp mot 200 personer i største sal. Våre to største rom, Kaihuset og Styrhuset ligger direkte på bryggen og har fantastisk utsikt mot havet. Vi har behjelpelig med transport fra Tromsø, enten dere ønsker buss, båt, helikopter eller sykkel.

Overnatting

Hotellet tilbyr flere muligheter for overnatting. Superior eller standard hotellrom, suiter, sjøhus, rorbuer eller leiligheter. Valget er ditt! Det finnes også gratis tilgang til sauna og treningsrom, og for en ekstra kostnad badenaust ved lagunen og utendørs jacuzzi.

Skroll til toppen