Galleri

Årstidene på Sommarøy

Vintermagi

Arktisk vinter, når det grønne skifter fra hav til himmel. Å se nordlyset fra Sommarøy er fantastisk, og sannsynligvis et av verdens beste steder, på grunn av minimal lysforurensning fra byens lys. Be om kart i resepsjonen, for våre beste steder å nyte den grønne magien.

Sommertid

Sommeren er hvor det arktiske møter Karibia. Bortsett fra et par ting: midnattssola og temperaturen i havet. Se midnattsolen danse langs horisonten mot åpent hav og kjenn at 24 timer med dagslys gir mye energi. Noen ganger glemmer du at dagen går over til natt og hvorfor ikke utnytte dette til en fisketur midt på natten?

Fargerik høst

Høsten kommer i alle slags farger! Fra tidlig september kan du oppleve nordlyset, grønn himmel og grønt gress på samme tid. Luften er skarpere, skyggene lange og det er en perfekt tid for å være ute. Noen år kommer snøen så tidlig som i slutten av september – andre år lar den vente på seg til jul. Høsten er tiden da vi som bor ytterst i havgapet tjorer fast båt, koner og unger – det er tid for de første stormene.

Tidlig vår

Våren kommer tidlig til Sommarøy, gjerne et par måneder før Tromsø by. En fantastisk tid for å oppleve fuglelivet og naturen generelt. Fra midten av mai er det midnattssol, men allerede uker før er det lyse netter og et nydelig lys. Folk og fe våkner til liv etter en lang vinterdvale.

Rull til toppen